(untitled) (Journal of Oriental Studies, 2018)
Бұл жұмыстың мақсаты Қазақстандағы кәрістердің этникалық тәрбиесінің тарихын қарау және Ф.Дзержинский атындағы орта мектептің үлгісінде оны сақтау проблемаларын анықтау болып табылады. Қазақстанда этникалық корейлік мектептер жоқ, ал Кореяда № 56 және №136 орта мектептерде факультативтік сынып ретінде оқылады. Бұл жұмыстың авторы Ф.Э. Дзержинский атындағы орта мектептің қызметіне ерекше назар аударғысы келеді. Дзержинский, ол 1-ден 11-ке дейінгі корей тілін ана тілі ретінде оқытатын елдегі жалғыз мектеп. Ф.Э. Дзержинский атындағы орта мектеп Дзержинский – Қазақстандағы корей тілін сақтаудың бірегей үлгісі және осы мектептің сақталуы мен дамуы мәселесі қазіргі корейлердің ұрпағы үшін басты басымдық болып табылады.