(untitled) (Journal of Oriental Studies, 2018)
Мақала Қазақстан Республикасындағы жапонтанудың ағымдағы жай-күйі туралы шолу әлФараби атындағы ҚазҰУ шығыстану факультетінің жапонтану бөлімінің 25 жылдығына арналады. Әсіресе, елімізде жапон тілін оқытудағы өзекті мәселелер мен міндеттері қарастырылды. Бөлім оқытушылары мен студенттерінің сандық және сапалық өзгерістер динамикасы сарапталып, Жапон қоры (Japan Foundation) эксперттерінің 2002-2017 жылға дейінгі жыл сайынғы баяндамаларына талдау жасалды.