(untitled) (Journal of Oriental Studies, 2018)
Мақалада ағылшын және әзірбайжан тілдеріндегі сөздіктердің құрылу тарихы қарастырылады, ағылшын тілінің сөздік қорын құру тарихы күрделі жолдан өтті және даму үстінде. Сонымен қатар тілдер даму процесінде түрлі ағылшын-әзірбайжан сөздіктері, әзірбайжан-ағылшын тілашарлары маңызды рөл атқарады. Осының бәрі сөздіктер құрастыру ісінің ағылшын тіліндегі сөздіктер құруда емес, әзірбайжан тілінде де дамуда болғанын көрсетіп қана қоймай, қандай да бір деңгейде оқырмандардың қажеттілігін қанағаттандырғанын көрсетеді.