(untitled) (ҚазҰУ хабаршысы. Шығыстану сериясы, 2018)
Мақалада жаһандану дәуірінде ерекше айқындыққа ие болып, қоғамдық өмірде өзін танытқан, жас ұрпақтың өмірдің мағынасын созылмалы аномия (норма жетіспеушілігі) жағдайында іздестіру қарастырылады, ол Аномияның типтік ерекшеліктері: дәстүрлі құндылық жүйелерінің ыдырауы; Шектеулер рұқсат етілген және тыйым салынған нәрселердің арасында шекараның бұзылуы; бостандық мәдениетінің жоқтығы, әрекеттері үшін жауапты болмауы, имитациялау ұмтылысы; эгоизмнің өсуі, қоғамдық сезімінің жоғалуы, әлеуметтік жауапкершілік, ынтымақтастық. Осы үрдіспен бірге даралықтың қасіреті, капиталдың темір қолдары әлеуметтік өлімге итермелейді. Пак Мин Гюдің «Мен» әңгімесінің «Мен» кейіпкері болашақ болашақтың қасіретін сезінген «Жұмбақ терезе» өзінің құтқарылуын көреді. Басқа бір кейіпкер өз баласынан құтқарылуды көреді. Бұл бала «Мен» кейіпкері үшін өмірдің мағынасы болады. «Мен» баланың шатырдың цемент қабатына шығуға моральдық құқығы жоқ екенін түсінеді. Жалғыз, жалғыз өз өмірінің мәні Юн Юка («Чао-Джон Ре», «Адам тағдыры») кейіпкері, өмірі мен пенни бір тиынға тұрмайды. Енді оларда қамқорлық ететін атасы бар, олар оған қамқор болады.