(untitled) (ҚазҰУ хабаршысы. Шығыстану сериясы, 2018)
Мақалада қазіргі кездегі Қытайдың әлемнің екінші экономикасына айналуына байланысты Қазақстанның экономикалық және саяси жағдайының өзгерістері көрсетілген; Қытайдың «Жібек жолының экономикалық белдеуі» еуразиялық жобасындағы Қазақстанның қатысуын шарттастыратын геосаяси факторлар ашып көрсетілген, сонымен қатар қазақстандық «Нұрлы жол» бағдарламасының алғашқы қорытындылары келтірілген. Жаңа Жібек жолы құрылысындағы бірқатар елдердің: Ресей және басқа да посткеңестік елдер, Еуропа елдері, Түркия және Иран мүдделері анықталып, Қазақстан осы жобаға қатысу мүддесімен тоғысуы қарастырылған.