(untitled) (ҚазҰУ хабаршысы. Шығыстану сериясы, 2022)
Бұл мақалада сандардың таңбалық ұғымын, мағынасын білдіретін көнеден келе жатқан ғылым – нумерология туралы баяндалады. Нумерологияның философия мен астрология ғылымдарымен сабақтас, сарындас ғылым саласы екені, ежелгі адамдар нумерологияны табиғаттың тылсым күштерін, өздерінің жан дүниесінің құпиясын ашуға және басқа да қоршаған ортадағы проблемаларды шешуге пайдаланғаны жайлы толық мағлұмат беріледі. Нумерологияның магиялық қырлары, нумерологиялық жіктеулері мен сан арқылы шешілетін түрлі кодтары сипатталады. Нумеролог ғалымдардың пікірілері мен зерттеулері бойынша нумерология саласының этнолигвистикалық қыры сараланды. Түйін сөздер: нумерология, астрология, ғарыш, символ, мәдениет.