(untitled) (Journal of Oriental Studies, 2017)
Қазіргі заманда әлемде «жұмсақ» күштер ықпалының жаһандық қауымдастықтағы маңыздылығының артуы байқалады. Әлемдік аренада көптеген елдер брендбильдинг пен өз елінің имиджін көтеруге ден қойып отыр. Осы орайда әрбір мемлекет өзіндік «жұмсақ күш» моделін жасауға тырысуда. Соның ішінде Оңтүстік Кореяның «soft power» моделінің жетістігі айрықша, оны Оңтүстік Кореяның әлемдік деңгейдегі орнымен де түсіндіруге болады. Мақалада кореялық «soft power» механизмі ықпалын Қазақстан Республикасы мысалы аясында қарастырылады.