(untitled) (Journal of Oriental Studies, 2017)
Бүгінгі таңда, ғылымның техниканың дамыған заманында интернет желісін қолданбайтын адам жоқтың қасы. Қазіргі кезде жастар үшін жаргон және сленг сөздері бейтаныс емес. Ғаламтор жүйесінде жаргон және сленг сөздері күнделікті қолданылатын сөздерге айналған. Жаргондар — белгілі бір әлеуметтік немесе қызығушылығы ортақ топтардың басқаларға түсініксіз, құпия мағынада сөйлесуі деуге де болады. Ал, сленг – белгілі бір ортада қолданылатын, қалыпты тілден ауытқыған сөздерді атаймыз. Бұл жаргондарды қолданатын тек Қазақ жастарының арасында ғана емес, Қытай қоғамында да кеңінен етек алған. Қытай жастарының осы салаға тигізіп жатқан әсері де елеулі, соның ішінде жаңа үрдістегі ғаламтор тілі ерекше назарға ие.