(untitled) (ҚазҰУ хабаршысы. Шығыстану сериясы, 2017)
Египет әдебиетінің орыс жазушыларының әсіресе А. Чеховтің шығармашылығына қызығушылықтары кездейсоқ емес. Жалпы адамзаттық және ізгілік мәселелерді іздеу аясының жан-жақтылығы мен көпқырлығы египет жазушыларын орыс жазушыларының үздік туындыларына қызығушылықтарын арттырды. А.Чехов шығармашылығының араб әдебиетімен байланысының тарихи- қоғамдық жағдайлардағы ұқсастығы ғана емес, әңгіме көлемінің қысқалығының өзі араб діліне өте жақын болды. Міне, сондықтан египет новеллисінің шығармаларында әр уақыт езушілік, әділетсіздік пен қоғамның жіктелуіне деген қарсылығы байқалады.