(untitled) (ҚазҰУ хабаршысы. Шығыстану сериясы, 2016)
Бұл мақалада Иран Ислам Республикасының соңғы отыз жылдан астам уақыт аралығындағы АҚШ-қа қа- тысты саясаты туралы айтылады. Иранның саяси өкіл- дерінің өз заманында белгілі бір саяси бағыт ұстану көзқарастары белгіленген. This article talks about the foreign policy of IRI toward the USA in the past 30 years. Points of view of iranian leaders on taking different strategies in their policies were mentioned.