(untitled) (ҚазҰУ хабаршысы. Шығыстану сериясы, 2024)
Аниме және манга-жапон поп-мәдениетінің ең танымал бөлігінің бірі. Әсіресе, аниме мен манга әсері жастар арасында айрықша кө- рініс тапқан. Соңғы жылдарғы зерттеулер студенттердің жапон ті- лін таңдауға және оны жалғастыруына мотивациялық рөлі жоғары болғанын көрсетіп отыр. Алайда, Қазақстанда бұл тақырып әлі терең зерттелмеген. Осыған орай мақалада жапон анимесі мен манганы қолданып, жапон тілі сабағы әдістемесі сапасын жақсарту мүмкінді- гіне қатысты студенттерге жүргізілген бастапқы сауалнама нәтижесі талқыланылып, респонденттердің пікіріне талдау жасалынды. Түйін сөздер: жапон тілі, аниме, сауалнама, оқыту әдістемесі, 日 本語 nihongo, アニメ anime, アンケート anketa, 教授法 kyoujuhou.