(untitled) (ҚазҰУ хабаршысы. Шығыстану сериясы, 2016)
Бұл макалада қазіргі қытай және орыс тілдеріндегі мөлшер категориясынын ерекшеліктері туралы сұрақтар қарастырылған. Мақаланың басты мақсаты қытай және орыс тілдеріні мөлшер категориясы білдіретін тілдік құралдарды салғастыра зерттеу, олардың ерекшеліктері заңдылықтарын айқындап беру. Сонымен қатар зат есімнің сандық категориясының морфологиялық ерекшеліктері туралы айтылады. Бұл арада оның сөз өзгерткіш қасиеті бір-біріне қарама қарсы жекеше және көпше түрдегі сандардың жүйесінде көрініс табады.