(untitled) (ҚазҰУ хабаршысы. Шығыстану сериясы, 2016)
Бұл мақала жапон және қазақ салыстырмалы зерттеулерге және қазақ тілділердің жапон тілін меңгеруінде тіларалық оқуға бағытталған. Ғылыми-зерттеу тақырыбын грамматика (септік және көмекші етістік) мен прагматика (бас тартуына, сұраулар және кешірім) тұрғысынан тілдерді салыстырмалы түрде зерттеу мәселелері мақалада жазылады.