(untitled) (ҚазҰУ хабаршысы. Шығыстану сериясы, 2016)
“Етістік + зат есім» формасымен біріккен сөздер қолданылу барысында кейде сөз тіркесі сияқты құрамына басқа сөздерді қосып айтуға болады да сөз тіркесіне ұқсайды, бірақ, мағынасы жағынан бір ұғымды білдіреді Мұндай сөздер қытай тіл білімінде ерекше тілдік құбылыс ретінде қаралып 离合词 деген атаумен арнайы зерттеліп келеді. Мұндағы 离 (бөліну), 合 (бірігу), 词 (сөз). Тура мағынасында бөлініп те бірігіп те қолданылатын сөз дегенді білдіреді. Аталған мақалада қытай тіліндегі «етістік + зат есім» формасында біріккен етістіктерді студенттердің қолдану барысындағы қателіктеріне талдау жасалып, оларды дұрыс қолдану жолдары көрсетілген.