(untitled) (Journal of Oriental Studies, 2016)
Мақалада лингвомәдени бірлік ұғымының мәнін, оның қамтитын көлемін, түрлерін, сондай- ақ олардың дүниенің тілдік бейнесін жасаудағы ролін, оларды зерттеудің және аударудың теориялық негіздерін өз тарапымыздан талдаймыз. Кез келген фразеологизмдер мен тұрақты тіркес, мақал- мәтел, қанатты сөздер, т.б. лингвомәдени бірлік бола алмайды. Тілдегі лингвомәдени бояулы тілдік бірліктерді айқындау оңай шаруа емес. Ол үшін лингвомәдени бірліктердің дүниенің тілдік бейнесіндегі ұлттық ерекшеліктерді айқындаушы көрсеткіш екенін жете түсінген жөн.