(untitled) (Journal of Oriental Studies, 2016)
Бұл мақалада менеджмент философиясы мемлекеттерде қалыптасқан тәрбие мәдениеті және ұлттық ерекшеліктерге тәуелділік мәселесі көтеріледі. Жапонияның экономикалық жетістіктері көбінесе бұл мемлекеттің ұлттық ерекшеліктерімен айқындалады. Мақалада Жапония менеджментінің моделі және іскери этикасы қарастырылады. Еліміздің түрлі шаруашылық салалардағы басқаруды одан әрі жетілдірудің тиімді жолдарын табуда Жапонияның іскери менеджменттегі тәжірибесін зерттеу қажеттілігі айқындалады.