(untitled) (Journal of Oriental Studies, 2016)
Қазақ халқы Қожа Ахмет Ясауи есімімен байланысты сопылық ілім мен ортодоксалды ислам дінінің ара жігін бөлмеген. «Сопылық» биік дәрежедегі руханишылық ұғымымен бара-бар болған. Сондықтан да Ясауиден бастау алған сопылық поэзия қазақ ақыны Абайда адамгершілік қасиеттерді жырлайтын, адамшылықты уағыздайтын философиялық поэзияға ұласқанын көреміз.