(untitled) (ҚазҰУ хабаршысы. Шығыстану сериясы, 2016)
Мақалада Каирдегі араб тілі академиясының «Үлкен сөздігінен» алынған нақты мысалдардың негізінде қазіргі араб тілі сөздіктерінің идеологиялық құрамдас бөлігі алғаш рет қарастырылады, сөздік мақалада дәйектеме материалды іріктеужәне ұйымдастырумәселелері, діни мәтіндердің сөздік тұлғаны түсіндірудегі функционалдығы мен эмпиризмнің үлесі жайында сөз етіледі.