(untitled) (ҚазҰУ хабаршысы. Шығыстану сериясы, 2016)
Мақалада араб тілінің тарихи сөздігін құрастыру жолында атқарылған алғашқы қадамдары жайында сөз етіледі, араб тарихи лексикографиясының көкейкесті мәселелері, араб тілінің алғашқы тарихи сөздіктері, қайнар көздерді таңдаудағы және дәйектеме материалды орналастырудағы жаңа әдістер жөнінде айтылады.