(untitled) (ҚазҰУ хабаршысы. Шығыстану сериясы, 2016)
Мақала «Қазақ-үнді мұрасындағы рухани үндестік» жобасы аясында дайындалды. Мақалада екі халықтың тарихи ұлы тұлғалары Абай Құнанбаев пен Свами Вивекананданың мұрасындағы жалпыхалықтық ағартушылық ойлары мен жоғарғы руханишылық мәселелері айқындалып, алғаш рет ХІХ ғ. әлемдік рухани мәдени өмірдің даму кезеңдерін қарастыруға талпыныс жасалынады.