(untitled) (ҚазҰУ хабаршысы. Шығыстану сериясы, 2016)
Жаһандану үрдісі қарқынды дамыған қазіргі кезде, мемлекеттер арасында тек тауар мен капитал ғана емес, сонымен қатар,еңбек ресурстары да қозғалысқа түскенін байқай аламыз. Сондықтан қазіргі таңда миграция процесі мен мигранттар, әсіресе, еңбек мигранттары мәселесі көптеген мемлекеттердің басты саяси және әлеуметтік мәселелерінің біріне айналған. Бұл мақалада қазіргі уақыттағы Оңтүстік Кореядағы демографиялық және саяси-әлеуметтік өзгерістерден кейіншетелдіктер мен еңбек мигранттарының көптеп келуі мен олардың қазіргі корей қоғамындағы әлеуметтік және саяси ахуалы жайлы қарастырылады.