(untitled) (ҚазҰУ хабаршысы. Шығыстану сериясы, 2016)
Мақалада қазақ, ағылшын және қытай тілдеріндегі әйел келбетін суреттеген тұрақты сөз тіркестері мен әдеби шығармалардағы суреттеулерді өза ара салыстыру арқылы, қолданылған сөздердің ұқсастығы мен айырмашылықтарын анықтау арқылы, қазақ, ағылшын және қытай халықтарының өмір сүрген ортасы, шұғылданған әлеуметтік шаруашылығы және қалыптасқан тұрмыс салт-дәстүрлерінің ерекшеліктерін көрсетеді. Сондай-ақ бұл халықтардың әйел адамның сұлулығына қолданған теңеу сөздерінен олардың эстетикалық талғамдары мен этномәдениеттің әралуандығын және оның қызықты мәдени құбылыс екендігін дәйектейді.