(untitled) (Journal of Oriental Studies, 2016)
Араб әлемінде шарықтау шегіне жеткен әйел құқығы мәселесі әр уақыттағы ақын-жазушылар шығармаларының басты проблемасына айналды. Әйел образы арқылы араб әдебиетінде адамдық ар үшін,жеке адамның бас бостандығы үшін күресу тақырыбы уақыт талабына айналған. Мақалада араб новеллистикасында орын алған әйел теңсіздігі, ауыл тіршілігі, балалардың көрген қорлығы, аянышты өмірі мәселесі бірқатар қаламгер шығармалары негізінде қарастырылып, олардың тағылымдық, мазмұндық мәндері сөз етіледі.