(untitled) (Journal of Oriental Studies, 2016)
Қытайдың бүгінгі даму үрдісін түсіну үшін тек оның саяси, экономикалық, әлеуметтік, мәдени дамуын зерттеп қана қоймай, ең алдымен қытай басшыларының ұстанып келе жатқан идеологиялық тұрғыларына мән беру қажет. Ал олардың тамырын бір ғасыр бұрын ұсыныс жасап кеткен қытай ойшылдарының бағдарламаларынан табуға болады. Сол идеяларды жете қарастырсақ, Қытай модернизациясының даму бағдарын сонда ғана дұрыс бағалауға мүмкіндік аламыз.