(untitled) (Journal of Oriental Studies, 2016)
Соғыстан кейінгі Жапонияның партиялық- саяси жүйесін талдау оның ешқандай әлеуметтік дағдарысқа ұшырамай бірнеше кезеңдермен өткенін Жапонияның заманауи партиялық жүйесі – көп полюсті, бәсекелестікке қабілетті, үнемі жаңарыптұратын, тұрақты құрылым. Ол қоғамдық келісімге жетуге және қоғамның саяси үйлесімділігіне тән дәстүрлі ділге сүйенеді. Бүгінгі Жапонияның партиялық жүйесіне тән құбылыстар – «жартыпартиялық жүйе» феномені,билік басындағы партияның фракциялық құрылымы, мемлекеттік билік жүйесіндегі партиялардың ролі иен орны және «ұсақ партиялар бумы». Мақалада Жапонияның партиялық саяси жүйесінің осы аталып өткен өзіндік ерекшеліктері зерделенген