(untitled) (Journal of Oriental Studies, 2016)
Әт-Та’рииб (немесе әт-Таариб) «әл-Иштиқақ», «ән-Нахт» сияқты араб тіліндегі лексикалық бірліктердің жасалу әдістерінің бірі болып табылады. «Әт-Та’рииб» араб термині «кірме сөздер» терминіне сәйкес және термин жасау әдістерінің де бірі. Аталмыш термин «‘арраба» - арабтандыру етістігінің масдары. Бұл әдіс жалпы тілде де (әл-Луғату әл-’Амма), арнайы тілде де (әл-Луғату ал-Хасса) кең таралған. Мақалада ағылшын (американдық нұсқасы) тілінен енген және алі де еніп жатқан кірме терминдер көп шоғырланған ақпараттық технологиялар терминологиясының аясындағы «ат-Та’рииб» әдісі қарастырылады.