(untitled) (ҚазҰУ хабаршысы. Шығыстану сериясы, 2016)
Қазақ халқының рухани құндылық саналатын дәстүрлі мәдениеті мен ұлттық көзқарастарын зерделеуде сан ғасырлық тарихы бар көне мұра – діни- тәлімдік шығармалардың алатын орны айрықша. VII ғасырда пайда болып, кеңінен таралған ислам діні өзімен бірге тың өркениет пен мәдениет алып келді. Оны имани сеніммен қабылдаған халықтардың әдебиетінде жаңа бағыт, тың серпіліс пайда болды. Мақалада түркі халқының сопылық әдебиетінің негізін қалаған Қожа Ахмет Йассауи хақында маңызды деректер беретін, өмірін сопылық жолға арнаған Ахмет Хазини мен оның шығармалары туралы баяндалады.