(untitled) (ҚазҰУ хабаршысы. Шығыстану сериясы, 2016)
Берілген мақалада тілдік тұлғаның сыртқы дүниені қабылдауы арқылы әлем бейнесінің қалыптасуында символдың атқаратын рөліне жан-жақты ашылып, қытай тілі мен қазақ тіліндегі ұлттық-мәдени ерекшеліктері айқын символдардың тілдік жүйесіне салыстырмалы түрде талдау жасалынған, сонымен қатар қос мәдениетте түстердің алатын орны туралы тұжырымдар келтіріледі.