(untitled) (ҚазҰУ хабаршысы. Шығыстану сериясы, 2016)
Бұл мақалада өзінің бірегей ұлттық дәстүрін сақтай отырып, модернизация мен батыстандыру үрдісінің ұзақ жолын жүріп өткен Жапония мен Қытайдың саяси мәдениетінің ерекшеліктері қарастырылады. Жапонияның саяси мәдениеті басқа елдерде сияқты тарихы мен мәдениетінің өзгешелігімен сипатталады. Қытайдың қазіргі саяси мәдениетінің негізіне қытайланған «нарықтық социализм», «қытайлық ұлттық идея», конфуциандық және легистік дәстүрдің синтезделуіжатады.