(untitled) (Journal of Oriental Studies, 2016)
Қазіргі заманғы қоғамдық және гуманитарлық ғылымдар өткен жылдар философиялық ойларының негіздеріне сүйенеді. Әлеуметтік шындықты ұғындырудың тарихи бірінші түрі қоғам табиғатын діни - мифологиялық тұрғыдан түсіндіру болды. Конфуций – көпқырлы этикалық- саяси ілімдердің негізін қалады. Берілген мақалада оның ілімдеріндегі адамгершілік және саясат, мемлекеттік құрылыстың саяси мұраты, басқарудың мағынасы зерттелді.