(untitled) (ҚазҰУ хабаршысы. Шығыстану сериясы, 2016)
Мақалада 1992 жылы Қазақстан мен Өзбекстан Республикалары алғаш тәуелсіздіктерін жариялағаннан соң екі мемлекет арасында қабылданған негізгі келісімшарттар қарастырылады. Автор «Түркістан шартын» жан-жақты талдай келе, Президенттердің сөйлеген сөздерін келтіреді. Сонымен қатар екі ел арасын мәңгіге жалғайтын «достық, ынтымақтастық және өзара көмек туралы шарт» туралы да кеңінен тоқталады. В статье рассматривается основной договор казахстанско-узбекистанских отношений. Автор рассматривает несколько важных документов которые называются «Туркестанский договор» и «Договор о вечной дружбе».