(untitled) (ҚазҰУ хабаршысы. Шығыстану сериясы, 2016)
Аударманың эквиваленттік теориясының негізгі сипаттары және түпнұсқа мен аударма арасындағы эквиваленттіктің түрлері тіларалық коммуникация аймағында орын алатын аударма спецификасымен анықталады. Екі тілдік жүйенің арақатынасы ретінде аударманың жалпы сипаттамасы және осы ұғымнан пайда болатын барлық қорытындылар аударма эквиваленттігіне байланысты болады.