(untitled) (Journal of Oriental Studies, 2016)
Мақала қолданылу аясы мен саны қытай тіліндегі фразеологиялық бірліктердің ешбірінен кем түспейтін, алай- да аз зерттелгендіктен тиісті бағасын ала алмай отырған дағдылы тіркестерге арналған. Гуань юн юй-дағдылы тіркестер қытайлықтардың дүниетанымынан хабар беретін маңызды тілдік құбылыс ретінде қытайлық лингвист ғалымдардың назарын өзіне соңғы жылдары ғана аудара бастады. Ертеректе жазылған еңбектерде дағдылы тіркестер түрлі фразеологиялық бірліктердің қатарына жатқызылып, тасада қалып келді. Мақалада қытай тілі фразеологизмдерінің ішіндегі негізгі фразеологиялық бірліктердің бірігуань юн юй дағдылы тіркестердің шығу тарихы мен қалыптасу үдерісі қарастырылған. В статье рассказывается об источниках и процессе развития однойиз основных фразеологических единиц в китайском языке – привычных выражений.