(untitled) (Journal of Oriental Studies, 2016)
Берілген мақалада қазақ және қытай мәдениеттерінде қолданбалы сәндік өнердің тарихы салыстырыла отырып қарастырылған, қазақ және қытай мәдениетінде атлған саланың орны, зергерлік бұйымдардың шығыс мәдениетіндегі, тұрмыс-тіршілігіндегі қызметі екі халықтың салт-дәстүр, әдет-ғұрып, наным-сенімдерімен сабақтастырыла қарастырылған, бұл салада үздіксіз зерттеу жүргізген қытай және қазақ ғалымдарының ұлттық мәдениет ерекшеліктерінің мәдениет сахнасындағы келбеті жөніндегі пайымдаулары жан-жақты талданған. В данной статье проанализированы развивающие функции декоративно-прикладного искусства казахского и китайского народов как целостного эстетического, культурно-исторического и социально-педагогического фе- номена в аспекте педагогического применения. Расскрывается проблема национальной формы, художествен- но-изобразительных средств, культурно -исторических традиций, реалий, нравов, обычаев и т.д .