(untitled) (ҚазҰУ хабаршысы. Шығыстану сериясы, 2016)
Мақалада Қытай мен Қазақстанның халықаралық саясат мамандарының еңбектерінде сипатталғандай сыртқы саясат әрекеттестігінің маңыздылығы қарастырылған. Мемлекеттердің қарқынды және толассыз ынтымақтастығына байланысты ҚХР мен ҚР арасындағы мемлекетаралық қатынастарының мәселелеріне елеулі екпін қойылады. Отандық та, шетелдік те тарихнамада екі жақты ынтымақтастықтың сұрақтары комплексті зерттеулерде қарастырылмай, бірақ мемлекетаралық қатынастардың жеке қырлары қозғалады. В данной статье рассмотрена значимость внешнеполитического взаимодействия Китая и Казахстана, нашедшая отражение в трудах специалистов по международной политике. На проблемах межгосударственных отношений КНР-РК делается значительный акцент в силу интенсивного и непрерывного сотрудничества стран. И в отечественной, и в зарубежной историографии вопросы двустороннего сотрудничества рассматриваются не в комплексных исследованиях, но затрагиваются отдельные аспекты межгосударственных отношений.