(untitled) (ҚазҰУ хабаршысы. Шығыстану сериясы, 2016)
Мақалада қытай тіліндегі синоним сөздерді оқыту барысында, қытай тілінің тұлғалық заңдылықтары мен тілді меңгеру заңдылықтары тұрғысынан қарастырылып, олардың сөйлемдегі синтаксистік байланысы мен тілдік қолданыстағы айырмашылығы түсіндіріліп, жан-жақты талдау жасалынды. Сонымен қатар қытай тіліндегі синоним сөздерді оқытудың тиімді тәсілдері алға тартылды. Қытай тіліндегі синоним сөздерді колданудың тәжірибелік жолдары мен қатысушылардың шығармашылық деңгейін дамытуға мүмкіндік берілді. В статье рассматриваются отличия синтаксического и языкового употребления 的确и 实在в китай-ском языке. Вместе с этим автором дается определенная методика обучения синономичных рядов китайского языка.