(untitled) (Journal of Oriental Studies, 2016)
Қазақ халқының ұлы ойшылы, философ ақыны Абайдың Қытай елінде насихатталу барысын, бірнеше кезеңге және қытай- ұйғыр тілдеріне аударылу мен баспа бетін көру жағдайында, негізгісі қазақтарға қалай жеткізілуіне қарай қарастыруға тура келеді. Қытайдағы қазақтар үшін Абай – өз ақыны, өз адамы және ұйғыр мен қытайлар алдында мақтан тұтар, бетке ұстар асқар тауы іспетті. Исследование и пропаганда трудов великого казахского мыслителя и философа Абая в Китае, перевод вышесказанных трудов на китайский и уйгурский языки, достижение их на страницы газет и журналов можно разделить на несколько этапов. Для казахов, проживающих на китайской земле, Абай – это свой поэт, свой человек, и они представляют его себе как вершину самой высокой горы, которой можно гордиться.