(untitled) (Journal of Oriental Studies, 2016)
Жапон тілін оқыту әдістемесінде тиімді, әмбебап, жоғары дәрежелі әдіс-тәсілдер аз емес. Грамматиканы тиімді оқыту, иероглифтерді игеру, оқу, тыңдау арқылы жапон тілін игеру, түсінуді үйрететін көптеген әдістемелер кеңінен қолданылады, дегенмен қазақ тілді оқушыларға жапон тілінің грамматикалық құрылымдарын, сөз тіркестерін қазақ тілінің грамматикасымен салыстыра отырып түсіндірсе тиімділігі артатыны сөзсіз. Әсіресе теориялық білімді қалыптастыру үшін, грамматиканы тек практика жүзінде сөйлеу барысында қалай дұрыс пайдалану керектігін ғана емес, олардың жеке сөйлем мүшесі, грамматикалық бірлік ретінде түсінуі маңызды болары анық. Бұл жұмыстың мақсаты жапон тіліндегі үстеулердің қалай жасалғанын, құрамын анықтап, қазақ тіліндегі үстеулердің құрамымен салыстыру. Жұмыстың міндеті – студенттердің оқулықтарында кездесетін үстеулерді талдап, қандай сөз таптарынан жасалғанына сараптама жасау. В этой статье рассматривается состав наречия и словообразования наречия в японском языке. А также проводится сопоставительный анализ с наречиями в казахском языке.