(untitled) (Journal of Oriental Studies, 2016)
Аталмыш мақалада конфуциандықтың рөлі, әлеуметтік- саяси жағдай, діни наным- сенім еркіндігі және оның саясатта орын алуы, интеграциялық үрдіске тартылуы сияқты мәселелері кешенді түрде талданған. Қытай этносының сат-дәстүрлері, әдет-ғұрыптары, қоғамдағы орны сипатталған. Сонымен қатар мақалада Қытайдағы дінинаным- сенім ерекшеліктері және конфессияаралық қатынастардың даму үрдістері қарастырылған. В данной статье всесторонне изучается роль конфуцианства, социально- политическое положение, свобода вероисповедания, а также занимаемое ими место в политике, процесс интеграции. В том числе описываются традиции и обычаи китайских народов в обществе. Таким образом, в статье также рассматриваются процессы развития особенностей религиозной самобытности и конфессиональных отношений Китая.