(untitled) (ҚазҰУ хабаршысы. Шығыстану сериясы, 2016)
Мақалада зерттеу нысаны ретінде алынған Жапонияда батыс мәдениет үлгілерін енгізгеннен бері жапон тіліне кірме сөздер еніп, әсіресе, ағылшын тілінен көп сөздер кіріп, жапоншасы бар жапон сөздерінің орнына қолдану қазіргі кезеңдегі өзекті мәселелердің бірі. Мақалада аталған мәсе ленің өрбу үрдісі сарапқа салынды және кірме сөздердің жапон тіліндегі иероглифтерге әсері нақты құжаттар негізінде қарастырылды. В данной статье рассматриваются вопросы распространения заимствованных слов в современном японском языке и использование заимствованных слов вместо иероглифов.