(untitled) (ҚазҰУ хабаршысы. Шығыстану сериясы, 2016)
Мақалада хинди тілінің сөзжасам жүйесінің жасалу жолдары мен қалыптасуы қарастырылады. Тарихи фактілерге тоқтала отырып, заманауи үрдістердің тілге әсері нәтижесінде пайда болған лексикалық өзгерістер жан-жақты сарапталады. В статье рассматривается изменение морфологического состава слова, в том числе словосочетания в лексикологическом аспекте. Также тщательно анализируются лекcикологические изменения, которые появились в результате влияния современных процессов на язык.