(untitled) (Journal of Oriental Studies, 2016)
Әдет-ғұрып халық мәдениетінің ажырамас бір бөлігі болып табылады. Әр халықтың өзіне тән әдет-ғұрыптары мен салт-дәстүрлері бар. Мақалада ирандықтардың әдет-ғұрыптарындағы ерекше үйлену үрдісіне баса назар аудара отырып, олардың үйлену тойының барысында қолданылатын әдет-ғұрыптар сөзге тиек етіледі. Иран халқы нағыз мұсылман елі ретінде ертеден келе жатқан үйле ну тойына байланысты дәстүрлері мен салттарын ұстанады. Иран елінің, иран халқының осы тұрғы да қолданылатын әдет-ғұрыптары ерекше және қызық, осы себепті аталмыш тақырыпқа тоқталуды жөн көрдік. Ирандықтардың некеге тұру үрдісі, той жасаудағы қызықты тұстары және жалпы мәдени ерекшеліктер мақала арқауы болып табылады. В этой статье рассматриваются иранские национальные и этнокультурные свадебные традиции, которые берут начало с самых давних времен.