(untitled) (Journal of Oriental Studies, 2016)
Мақалада Жапонияның сыртқы саясаты үшін маңызы зор бейбітшіл-милитаристік,аралдық-теңіздік және батыстық-шығыстық атты пікірталастар қарастырылады.Ол таластардың шығу тегі мен олардың тарихи маңызы,теориялық негіздемесі,іс жүзіндегі көрінісі,өзара байланыстары,тарихи кезеңдері мен қазіргі жағдайы талқыланады. В статье рассматриваютсятри ключевых спора Японии,исход которых имеет большое влияние на внешнюю политику Японии.Также в статье обсуждаются природа возникновения споров,их историческая значимость,теоретическое обоснование,практические примеры, взаимные связи,исторические периоды и настоящее положение дел.