(untitled) (ҚазҰУ хабаршысы. Шығыстану сериясы, 2016)
Берілген мақалада қытай тілін оқыту барысында лингвомәдениеттану элементтерін дәріс аясына енгізу үдерісінің тиімділігі жөнінде талдау жасалынады, мақала авторлары қытай тіліндегі тілдік бірліктердің сол елдің менталитетінің ерекшелігін танытатын, ақпарат беретін рөлін барынша ашып көрсеткен. В данной статье рассматривается роль введения лингвокультурных элементов в процесс преподавания китайского языка, авторы статьи дают определение языковым единицам, как носителям информации об особенностях менталитета, как следствие, поведенческих норм китайского общества. Дается четкий анализ некоторым элементам лингвокультурологии, которые должны внедриться в учебный процесс.