(untitled) (ҚазҰУ хабаршысы. Шығыстану сериясы, 2016)
Мақалада байлықтың негізгі көзіне (ақша, алтын, тиын, пұл т.б.) байланысты қазақ жəне түрік тілдеріндегі мақал-мəтелдердің этнолингвистикалық тұрғыда табиғаты ашылып, ұқсастықтары мен айырмашылықтары қарастырылады. В данной статье раскрывается природа пословиц-поговорок с этнолингвистической позиции связанных с деньгами, т.е. с богатством, основными источниками богатства (золото, тенге, тиын, пул и др.), в казахском и турецком языках, рассматриваются их отличия и схожести между собой.