(untitled) (Journal of Oriental Studies, 2016)
Арабтар жəне араб тілін үйренуші басқа халық өкілдерінің арабша сөйлегенде жəне жазғанда жиі жіберетін грамматикалық қателіктерінің бірі – екі септікте септелетін сөздерді дұрыс қолданбау. Мақалада сөздің екі септікте септелу себептері, олардың жасалу жолдары мысалдар арқылы талданады. Ол себептер сөздің мағынасына жəне құрылымына байланысты екіге бөлінеді. Сөз екі септікте септелу үшін осы себептердің кем дегенде екеуі сол сөзде болуы тиіс немесе екі себепті алмастыратын бір себеп болу керек. Мақалада осы себептер түсіндірілген. Сонымен қатар араб сөйлемдерін талдауда басшылыққа алынуы тиіс маңызды бірнеше мəселелер қамтылған.