(untitled) (Journal of Oriental Studies, 2016)
Мақалада интерференцияның алдын алу жəне оны болдырмау жолдары туралы жəне шет тілді оқыту кезінде ана тілінің шет тілімен байланысқа түскендегі болған əсері туралы жазылған. Шет тілді оқыту кезінде ана тілі шет тілімен байланысқа түсетіні сөзсіз жəне де сол байланыс шет тілін игеруге қандай да болсын əсер етеді, ол əсер жағымды да жағымсыз қасиетке ие болуы мүмкін. Дағдының теріс қолданылуы немесе интерференция студенттердің ана тілінде кездеспейтін тілдік бірліктері мен ережелерінің орнына өз тілінің тілдік бірліктері мен ережелерін қолдануларына байланысты болады. В статье рассматриваются теоретические основы явления интерференции, также раскрывается сущность явления интер- ференция при контакте языков.