(untitled) (Journal of Oriental Studies, 2016)
Адам баласы ерте замандардан-ақ өзін қоршаған ортаның құпияларын білуге ұмтылды. Әсіресе адамзатты көгілдір аспан, ондағы жұлдыздардың сырлы да, жұмбақ әлемі ерекше қызықтырды. Бұл қызығушылық қазіргі ғылым дамып, техника өркендеп отырған заманда да өрши түспесе, кеміген жоқ. Болмыстағы екі ғаламат нәрсенің бірі – жұлдызды аспан, екіншісі – әрбір адамның ішкі дүниесі болғандықтан, сырлы аспанның құпиясы таусылмақ емес. Қайта ғылым дамыған сайын жұлдызды аспан жаңа тылсым жұмбақтарын алға тосуда. В данной статье рассматриваются космонимы в словаре «Дивану лугат ит-тюрк» (Словарь тюркских языков) Махмуда Кашгари.