(untitled) (Journal of Oriental Studies, 2016)
В статье рассматривается история распространения ислама среди тюркских племен. Мақалада түркі тілдес халықтар мен иран тілдес халықтардың өте ерте замандардан, исламға дейінгі дəуірден күні бүгінге дейін жалғасып келе жатқан байланыстары туралы баяндалады. Қазақ тіліндегі кейбір иран сөздері баламаларының болмауы– олардың өте ерте замандарда кіргенінің дəлелі. Түркі халықтарының ислам дінін қабылдау үдерісі бейбіт үдеріс болды. Көшпенді түркілердің ислам дінін қабылдауына тегі ирандық сопылар үлкен ықпал етті. Осылайша, парсы тілі аймақта исламның басты идеологиялық құралы болды. Кейінірек кітəби ақындар да парсы əдебиеті мен ислам мəдениетін Ресейдің отаршылдық саясатына, христиан дінін тарату мақсатына қарсы тұру үшін де пайдаланды.