(untitled) (Journal of Oriental Studies, 2016)
Пəкістан мен Үндістан арасындағы шиеленіс олардың пайда болуынан бастап əлі күнге дейін созы-лып келе жатыр. Бүгінгі таңда ол– дүние жүзіндегі ең ұзаққа созылған шиеленісті ошақтардың бірі. Бірақ маңыздысы уақыт емес(басқа ескі халықаралық шиеленістерге қарағанда) позитивті тенден-ция, яғни шиеленісті əлсіретіп, ретке келтіретін тенденция сияқты сапалы көрсеткіштің жоқтығы. Спор между Индией и Пакистаном длится со времен независимости и до настоящего времени. На се-годняшний день данный конфликт является длительным спором в мире. Рассматриваются несколько вариантов урегулирования данного конфликта.